FAQ

Waarom heb ik een interieurdesigner nodig?

Een interieurdesigner, interieurontwerper of interieurarchitect kijkt voor jou hoe de ruimte het beste in te delen en aan te kleden. Dat wil zeggen dat er gekeken wordt naar de ruimtebeleving en indeling. Of je nu al perfect weet wat je wilt of nog geen flauw idee hebt waar te beginnen: een interieurarchitect helpt je om een idee of concept om te zetten naar de werkelijkheid. Een interieurarchitect weet perfect hoe hij verschillende ideeën moet samenvoegen en transformeren naar een prachtig interieur.

Wat zijn de taken van een interieurdesigner?

Een interieurontwerper zet jouw wensen en ideeën om in een inspirerend plan. De juiste kleuren en materialen worden met de beste meubels en verlichting gematcht. Hiervan worden uitgewerkte tekeningen gemaakt met bijpassende visuele hulpen zoals een moodboard en materialen overzicht. 

Wat is het verschil tussen interieurstylist, een interieurdesigner, en interieurontwerper?

Een interieurstylist houdt zich vooral bezig met de aankleding van de ruimte zoals bijvoorbeeld materialen en kleur. Een interieurdesigner of interieurontwerper kijkt ook naar de ruimtelijke vormgeving en zal hier een ontwerp voor maken waar alle aspecten zoals kleur, licht, vorm en materiaal bij elkaar komen en een compleet interieur vormen.

Hoe vind ik een interieurdesigner?

Dit kan door te zoeken op internet, maar ook via netwerken en navraag te doen bij andere vakmensen.

Hoeveel kost een interieurdesign?

Dat ligt aan de wens die je hebt. Ben je bijvoorbeeld alleen op zoek naar een interieurontwerp van je woonruimte of wil je dit aanvullen met een bijpassend lichtplan? Vanaf €295,- heb je al een kleur- en materiaaladvies waarmee je bijvoorbeeld jouw woonruimte al helemaal kunt opknappen tot een nieuwe beleving.

Hoeveel kost een interieurdesigner per uur?

Het uurloon van een interieurdesigner ligt tussen €75,- en €125,- per uur. Dit is afhankelijk van de jaren van ervaring en het aanbod.

Wat moet een interieurdesigner goed kunnen?

Een interieurdesigner moet goed ruimtelijk inzicht hebben en gevoel voor kleur, licht materiaal en vorm. Dit alles telt mee bij het maken van een goed doordacht interieurontwerp.

Wat houdt interieurdesign in?

Eigenlijk alles wat zichtbaar is in een ruimte. Hoe voel en ervaar je een ruimte als je deze binnenkomt? Er wordt ook nagedacht over de functionaliteit van de ruimte. 

Wat gebeurt er nadat ik het interieurplan heb ontvangen?

Met dit interieurplan kun je naar een interieurbouwer, elektriciën en/of aannemer om het plan te laten realiseren. Eventueel kunnen er dan nog aanpassingen gemaakt worden in het plan.

Kun je mij helpen om het interieurplan te realiseren?

Op aanvraag kan ik je helpen bij het vervolgtraject van de bouw of verbouwing. Ik help jou bij het maken van bepaalde keuzes en meekijken bij bepaalde onderdelen van het bouwproject.

Heb je interesse?

Heb je interesse in een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan vandaag nog contact met mij op.